tirsdag den 23. juni 2009

mødet i dag

det følgende er fiktion og karakterer (på nær ejendomsmægleren og hende den anden) er fiktive (næsten). hændelser og steder i det følgende har således intet med det der sker herude i virkeligheden at gøre. på nær det med ejendomsmægleren og hende den anden altså.
billedmaterialet er (åbenlyst) manipuleret, og hverken morten eller per ser sådan ud i virkeligheden. morten ku faktisk aldrig drømme om at vise sig offentligt i det tøj der.

så mødtes vi endelig. perpetri og okbo. mården okbo altså. vi sku tale lidt sammen. gøre projektet i stand. lige få det på skinner. det med cykelbogen og radioprogrammet.

'det gør du bare ikk'!' sagde de. næsten i kor.


'så hør her' svarede jeg og lod lukkeren i kammeraet klapre en 8-10 gange. det var ejendomsmægleren der lige skulle vise ejendommen frem.


nåmendetgjårde jeg alså! så sku per lige ud og kig. 'hvem sadn var det?' sagde han og rejste sig. morten sad sårn lidt genert og kiggede efter per, der modigt gik ud og stak næsen frem i døråbningen.

'
'jeg ska fanme åss se' sagde morten så, og gik lige ud og rettede på to røde fyrfadsstager han havde stillet frem. 'den ene er sadme lækker' hviskede per. somom han var på spejderlejr. 'det er de satme da begge to' hvislede morten, inden per var blevet færdig.


'satans' sagde morten og lod som om han slet ikke sku noget udenfor alligevel. 'pispispis' mumlede per og så snakkede vi ikke mere om det. ejendomsmægleren havde vist kigget sig tilbage over skulderen eller sårn noget.

6 kommentarer:

profile sagde ...

jeg har aldrig sagt det der som jakob skriver om, at der var en der var lækker eller hvad det er han skriver. vi kiggede og vi tænkte at det var et par søde piger, og det ved jeg ikke engang om vi tænkte, og det sagde vi til hinanden på en måde, men det var så fredsommeligt ment, og der lå ikke noget i det. det bare lige sådan noget man nævner en passant når man nu er tre herrer samlet, og der er ikke noget grisset i det, det er virkelig bare en detalje som jakob puster op. jeg kan i hvert fald ikke ha' siddende på mig, at vi skulle ha' været ude i sådan noget. jeg sagde tværtimod på et tidspunkt til jakob, at jeg godt kunne tænke mig at være inde i hans hoved og hans krop. det lød godt nok underligt da jeg sagde det. dét kan jo også misforståes, for det lyder da underligt at sige sådan noget voksne mænd imellem, men peger da i hvert fald i en helt anden retning end det der med at der skulle ha' været fokus på nogen piger. jeg er alt for distingveret til sådan noget, hvilket også lyser ud af billederne. det tror jeg de fleste kan se. det er til gengæld rigtigt at morten rettede lidt på nogen lysestager i den anledning og blev lidt kulret.

morten okbo sagde ...

yup, jeg gad bare godt kneppe dem begge to!

morten okbo sagde ...

ok. når man zoomer lidt på det - så er hverken pers eller min tekst særlig god. eller jakobs billeder.
det var meget typisk for vores møde idag. vi ved ikke rigtigt hvor vi skal hen med ALT det talent vi har. - og det har vi - sammen og hver især.
så nu fjoller vi for meget og flirter overhovedet ikke med det ambitiøse.

her er et godt eksempel: pers tekst er pinlig lang og alt alt for slap og løs. som om han skal indhente noget. sådan hverken taler, skriver eller tegner per petri. han må være træt og ukoncentreret. selv minus de sædvanlige misforståelser og høreappararat og alt muligt.

et andet eksempel: jakobs billeder er bare dårlige. hey, nyt kamera klik klik og hvad så?

mit eget bidrag er åndssvagt og ja, hvor mange læsere kan man tabe på sådanne linier? det er jo til grin at skrive den slags. er vi på coppa cobbannah eller vah?

så her er et godt eksempel på når vi gerne vil men ikke kan overhovedet.

profile sagde ...

det er rigtig nok. jeg skriver egentlig bare som en fortyndet udgave af mortens afslappede stil. der er lige ordene distingveret og fredsommelig (som egentlig høre meget godt med til min måde at sige tingene på),men det kan jo ikke redde hele mit bidrag. og ja, jakob starter heller ikke helt skarpt ud. men inden vi dømmer os selv for hårdt, og bli'r bange for at vi ikke længere er en del af avantgarden, gudsketakoglov, så skal vi også lige huske på, at det var en varm eftermiddag og at vi hver især havde nok at tænke på.

profile sagde ...

bare lige for at vise, at jeg altså stadigvæk godt kan, så får man lige her starten på noget typisk nyskrevet perpetri:

på vej til Grenoble mister han tidsfornemmelsen. han kan sagtens skelne nat fra dag. det der er umuligt for ham er at forholde sig til den eksakte tid. 02.10 giver ingen mening overhovedet. det er en inderste følsomhed, der er slået igennem.

godt så, siger hans svenske partner. så guider jeg dig igennem.

se, det er da noget. og det er faktisk ikke starten, for den tekst starter og slutter der. det gør bare det hele ekstra godt. samtidigt ved jeg godt, at man ikke bare kan sætte sådan et stykke tekst ind, der ikke har noget med sagen at gøre. derudover går det pludseligt op for mig, at min afsender-adresse på det her blogspot-noget hedder "profile". hvordan får man det til at stå, sådan at der står "perpetri".

morten okbo sagde ...

jeg ville faktisk vende tilbage for at sige at alle billederne er fine. jeg tog fejl igår. så derfor og.. ja, nu kigger jeg lidt på dem igen så, ikke. ok. et par af dem er måske meget gode. arh, måske kun lige et enkelt i virkeligheden.

min tekst er, nej jeg kan næsten ikke holde det ud. tænkt sig hvis vorses mutre så det? eller ejendomsmægleren. eller hvis nu hende der køber en lejlighed her? så bliver hun til en nabo jeg bare godt gad kneppe? det er helt jo sygt, mand! gad vide om så grundejerforeningen de, altså, på generalforsamlingen, ikke. så skal jeg stå der og sige. nej nej, det var bare fordi jakob havde fået nyt kamera?

det er der jo ingen som tror på. jakob har jo ingen penge?

pers tekst er stadig dårlig. det er der overhovedet ingen tvivl om. den nye er bedre men jeg forstår ikke rigtigt, altså, er det noget som ku stå på en kaffekop eller en dynebetræk eksempelvis?

de der lysestagere. nej nevermind, jeg går på englen og får en kaffe nu. altså, en kaffe, ikke, nu.